Voorzorg

Voorzorg

Voorzorg is het eerste belangrijke luik van onze drieledige dienstverlening. Ondanks dat de meesten onder ons niet graag aan de dood denken, zijn er steeds meer mensen die hun uitvaart zelf willen plannen. Samen kunnen we de wensen voor eenieders uitvaartplechtigheid bespreken en vastleggen. Op die manier verlichten we mensen en kan alles naar wens verlopen.

Bij Uitvaartzorg De Ruyte ondersteunen we u graag bij de voorafregeling, wilsbeschikking en kostenraming van uw begrafenis.

Voorafregeling

Indien u zelf wenst te bepalen hoe uw eigen uitvaart er zal uitzien, kan u op voorhand een aantal zaken met ons bespreken. Zo maakt u de beslissingen die genomen moeten worden door uw nabestaanden bij overlijden een stuk makkelijker. U kan zowel de grote lijnen van de begrafenis als de details samen met ons vastleggen.

Indien u uw nabestaanden wil vrijwaren van de kosten die verbonden zijn aan een uitvaart, kan u opteren voor een voorafregeling met financiering. In dat geval worden al uw wensen in verband met de begrafenis contractueel vastgelegd. Vervolgens wordt een prijsofferte of kostenraming opgemaakt die u in één of meerdere keren kan voldoen.

De financiering van uw uitvaartwensen kan ook gebeuren via een uitvaartverzekering. Uw persoonlijke premie kan u berekenen via www.belfiusdirect.be/nl/uitvaartverzekering/bereken-je-prijs

Uw voordelen wanneer u deze verzekering aangaat zijn:

  • Geen zorgen voor uw nabestaanden
  • Levenslange verzekering
  • Geen doktersattest nodig
  • Kinderen jonger dan 18 jaar gratis meeverzekerd

Alle informatie hierover vindt u hier terug.

Wilsbeschikking

In een wilsbeschikking bepaalt u zelf wat er met uw lichaam gebeurt na overlijden. Dit document kan u opvragen bij de Dienst Burgerzaken van uw gemeente.

In een wilsbeschikking kunt u vastleggen:

  • of u kiest voor een begrafenis of een crematie;
  • volgens welke levensbeschouwing de eventuele uitvaart moet worden gehouden;
  • waar uw laatste rustplaats zal zijn (binnen- of buitenland);
  • of u een uitvaartcontract hebt.

Het document geeft u nadien ondertekend en gedateerd af bij diezelfde dienst.

Kosten­raming

Een uitvaart is iets heel persoonlijk. Daarom kunnen we voor u een op maat gemaakte kostenraming opstellen. Deze maken wij voor u op tijdens een persoonlijk gesprek in één van onze vestigingen of bij u thuis. Indien u dit wenst, kan u contact met ons opnemen via 03 889 24 5803 771 04 41 of info@uitvaartzorgderuyte.be.