Zorg

Zorg

In de periode na het overlijden staat de uitvaart zelf centraal. Terwijl nabestaanden vaak nog heel wat emoties moeten verwerken, hebben zij ook vaak te kampen met een kluwen aan administratieve en financiële zaken. Daar wil De Ruyte als uitvaartondernemer een helpende hand bieden en hen zo goed mogelijk begeleiden door deze moeilijke periode.

Uitvaartzorg De Ruyte biedt inzake uitvaartverzorging een totaalpakket aan waarin alle aandacht gaat naar de wensen van zowel de overledene als de nabestaanden. Op die manier willen we de familieleden verlichten van hun zorgen rond administratie, formaliteiten en het regelen van de uitvaart zelf.

Na het overlijden

Vlak na het overlijden dient u een aangifte te doen. Nadat de arts het overlijden heeft vastgesteld, maakt hij of zij het overlijdensattest op. U kan daarna beroep doen op De Ruyte als begrafenisondernemer voor de volledige afhandeling en administratie van de uitvaart.

Overbrenging van de overledene

Na de overlijdensaangifte neemt u contact met ons op zodat we het lichaam van uw dierbare kunnen overbrengen naar ons uitvaartcentrum. Leg hiervoor alvast de gewenste kledij klaar. Nadien volgt de bespreking van de uitvaart. Dit gebeurt volgens uw voorkeur bij u thuis of in één van onze vestigingen. Hiervoor heeft u de identiteitskaart, het rijbewijs en het trouwboekje van de overledene nodig. We nemen ook contact op met uw uitvaartverzekeraar indien dit bij u van toepassing is.

De uitvaartwensen

Het kan zijn dat de overledene zijn of haar uitvaartwensen heeft vastgelegd in een wilsbeschikking. Indien dit niet zo is, regelen we samen het verloop van de uitvaartplechtigheid. Aan de hand van een wilsbeschikking of na samenspraak bepalen we hoe het lichaam van uw dierbare opgebaard mag worden, waar de plechtigheid plaats zal vinden en hoe die er zal uitzien. Op die manier willen we meehelpen aan een persoonlijk laatste afscheid aan de overledene.

Opbaring van uw dierbare

De Ruyte Uitvaartzorg biedt u een aantal mogelijkheden aan om het lichaam van uw naaste op te baren. Naargelang uw keuze nemen wij contact op met de parochie of het crematorium. U kan kiezen uit:

Een traditionele begraving (met kist)

Een crematie gevolgd door het verstrooien van de as op het grasperk van de begraafplaats

Een crematie gevolgd door het verstrooien van de as in de territoriale Belgische wateren

Een crematie gevolgd door het plaatsen van de as in het columbarium

Een crematie en thuisbewaring van de as

Tewaterlating

Een crematie gevolgd door een tewaterlating van de as op de Schelde

De uitvaart

We begeleiden u en uw familie gedurende de gehele uitvaart, in de kerk of in de aula. Ons team van ervaren medewerkers staat garant voor een vlot verloop van de plechtigheid.

Voor een burgerlijke uitvaart stellen we samen met u een volledig draaiboek op met teksten, beelden en muziek. Dit kan volledig op maat. Een bijzonder afscheidsritueel, live muziek of poëzie zijn enkele voorbeelden van wat de mogelijkheden hierin zijn. We werken hiervoor graag samen met u een persoonlijk programma uit.

Uitvaart­artikelen en drukwerk

Om de uitvaart naar uw persoonlijke voorkeur aan te kleden, bieden we bij De Ruyte een assortiment van uitvaartartikelen aan. Dat gaat van verschillende urnen, assieraden en kaders tot grafornamenten, lantaarns en porseleinen foto’s.

We bieden ook een ruim aanbod van (zijden) bloemen aan. Deze kan u ter plaatse bestellen in één van onze vestigingen.

Ook voor het opstellen en drukken van rouwbrieven, rouwprentjes, foto’s en boekjes helpen we u graag verder.

Om dit alles zo passend mogelijk te maken, bieden we ook een brede waaier van drukwerk op maat aan.

De koffietafel

De koffietafel of rouwmaaltijd is het moment van samenzijn met familie, vrienden en kennissen van de overledene. Napraten en herinneringen ophalen staan hier centraal.

Bij Uitvaartzorg De Ruyte bieden we u de mogelijkheid om op een serene manier te genieten van een kwaliteitsvolle rouwmaaltijd in de uitvaartcentra in Puurs en Temse. Beide vestigingen hebben ruimtes voorzien van de nodige faciliteiten zoals een vestiaire en toiletten. Bovendien zijn beide locaties ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Om de koffietafel volledig af te stemmen op uw wensen, bieden we drie verschillende formules aan.

Een traditioneel broodjesbuffet

Dit buffet bevat:

 • een ruim assortiment van broodjes, pistolets en sandwiches;
 • een variëteit aan beleg (kaas, gekookte ham, cobourg ham, préparé, krabsalade of kipcurry);
 • een portie fris en gezond (sla, tomaat en komkommer);
 • een ruime keuze aan koffiekoeken;
 • koffie, thee en water die tijdens de maaltijd naar believen worden geserveerd (dranken na de maaltijd zijn betalend).

U kan hieraan ook nog de optie aperitief toevoegen, waarbij u kan kiezen uit:

 • Witte wijn, rode porto en/of sinaasappelsap
 • Cava en/of sinaasappelsap

Een verfijnd broodjesbuffet

Dit buffet bevat:

 • een ruim assortiment van broodjes, pistolets en sandwiches;
 • een stijlvol koud buffet met beleg (kaas, gekookte ham, cobourg ham, salami, préparé, krabsalade, kipcurry) en een uitgebreid assortiment aan gerookte vis en een gamma van Belgische kazen;
 • een portie fris en gezond met een brede waaier aan traditionele groenten (sla, tomaat, komkommer…) en seizoensgroenten;
 • assortiment minikoffiekoekjes en cake;
 • koffie, thee en water die tijdens de maaltijd naar believen worden geserveerd (dranken na de maaltijd zijn betalend).

U kan hieraan ook nog de optie aperitief toevoegen, waarbij u kan kiezen uit:

 • Witte wijn, rode porto en/of sinaasappelsap
 • Cava en/of sinaasappelsap

Een staande receptie

Hierbij ontvangen we u in onze koffiezaal waar zowel lage tafels als hoge receptietafels voorzien worden. Tijdens de receptie wordt u bediend met belegde mini-sandwiches (drie per persoon) en zoetigheden. Daarnaast worden ook chips en nootjes voorzien.

Gedurende twee uur geniet u van ons assortiment dranken, samengesteld naar uw keuze. Ons aanbod omvat huiswijnen, pilsbieren, frisdranken, water, koffie en thee.

Tijdens de receptie is de sfeer ongedwongen en kan u makkelijk met iedereen een praatje slaan.

U kan hieraan ook nog de optie aperitief toevoegen, waarbij u kan kiezen uit:

 • Witte wijn, rode porto en/of sinaasappelsap
 • Cava en/of sinaasappelsap