Nazorg

Nazorg

Wanneer de uitvaart voorbij is, zijn er nog een aantal zaken die geregeld moeten worden. Ook hierbij wil Uitvaartzorg De Ruyte de nabestaanden van de overledene ondersteunen. Zowel voor de administratie als zorg voor het graf en voor het mentale welzijn van nabestaanden bieden we onze diensten aan.

Administratie na de uitvaart

Na het afscheid en de uitvaartplechtigheid komt de stilte. Toch moeten er nog heel wat administratieve zaken geregeld worden. Om u volledig de kans te geven om uw verdriet te verwerken, staan we u hierin bij met een optimale informatieverstrekking. Op die manier kunnen we op een gestructureerde manier nagaan wat er nog moet gebeuren.

Zorg voor het graf

Een grafmonument is een plek waar de gedachtenis aan uw dierbare blijft voortbestaan. Het is een plaats waar u steeds in alle rust naartoe kan om uw herinneringen de vrije loop te laten. Indien u ervoor kiest om uw dierbare zo’n plek te geven, bieden we bij Uitvaartzorg De Ruyte enkele opties aan.

De mogelijkheden zijn in eerste instantie afhankelijk van de gemeente waar u uw dierbare wil laten rusten. De wettelijke grafrusttermijn bedraagt tien jaar, maar u kan er ook voor kiezen om die voor een langere tijd vast te leggen. Afhankelijk van de gemeente kan dit tot maximaal 50 jaar. Deze concessies gelden voor zowel de klassieke grafzerk als voor een plaats in het urnenveld of columbarium.

Bij ons kan u dan ook terecht voor zowel een graf- als urnenzerk, alsook voor een columbariumplaat. We begeleiden u bij uw keuze en staan vervolgens in voor de opvolging van de plaatsing.

Daarnaast ondersteunen we u ook in de verzorging van de laatste rustplaats van uw dierbare. Zo staan we te uwer beschikking voor de vervanging van een foto, de aanpassing van een gravure en de verzorging van de belettering.

Het rouwproces

Leren rouwen en omgaan met verdriet zijn allebei onderdelen van het rouwproces. Vindt u het moeilijk het verlies van een dierbare te verwerken en verder te gaan met uw leven? Dan kan professionele en psychologische hulp in de vorm van rouwtherapie u hierbij verderhelpen.

Shana Van Geyte is een psychotherapeut die u kan begeleiden tijdens uw persoonlijk rouwproces. Door te focussen op u als persoon met een heel eigen karakter en leefcontext, zorgt ze met gerichte en individuele rouwtherapie voor geborgenheid en vertrouwen. Tijdens deze moeilijke periode kan zij uw rots in de branding zijn.

Mocht u interesse hebben in deze warme en persoonlijke aanpak, dan mag u ons gerust contacteren. We brengen jullie graag met elkaar in contact.

Na dit eerste contact volgt een intakegesprek. Tijdens zo’n gesprek gaan jullie samen in op uw moeilijkheden, uw gezette stappen en uw concrete hulpvraag. Daarna bepaalt ze de specifieke therapievorm die bij uw persoonlijkheid en leefomstandigheden past. Op die manier kan ze u gericht ondersteunen in de weg die u zal afleggen. Zo leert u stapsgewijs en op eigen tempo omgaan met uw verdriet en dat met de steun en het vertrouwen van Shana.

Uiteraard zijn er nog andere organisaties die u kunnen helpen met het plaatsen van uw verlies of het vinden van lotgenoten. Aarzel niet om contact met hen op te nemen.